Légifotózás

Országszerte

Az Alföldrón célja, hogy a távvezérelt légifotózás, légivideózás és területfelmérés lehetőségét biztosítsa a különböző szakterületeknek, növelve azok hatékonyságát, termelékenységét. A helikopteres vagy repülőgépes megoldáshoz képest sokkal olcsóbb, rugalmasabb, sokrétűen használható. Olyan helyeken is, ahol eddig fel sem merült a légifotózás lehetősége.

 • Marketing célú fotózás, videózás
  turisztikai látványosságok-létesítmények, ingatlanok, települési arculat
 • Rendezvény / esemény rögzítés
  versenyek, sportesemények, esküvők, átadók, ünnepségek
 • Mezőgazdaság
  vadkár, viharkár felmérés, termésbecslés, belvízzel érintett területek felderítése, öntözési és növényvédelmi technológiák eredményességének vizsgálata
 • Környezetvédelem
  árvízvédelmi létesítmények felmérése, hulladéklerakók környezetének vizsgálata, illegális hulladéklerakók felderítése
 • Természetvédelem:
  vízimadár fészkelőtelepek felmérése, védett gyep és erdőterületek állapotának felmérése, vizes élőhelyek állapotának megfigyelése
 • Erdőgazdálkodás
  viharkár, vadkár felmérés, illegális hulladéklerakók felderítése, illegális fakitermelés felderítése
 • Régészet
  ásatások dokumentálása, régészeti célú területfotózás
 • Ipar, infrastruktúra
  ipari létesítmények állapotvizsgálata, városrendezés, közmű állapot felmérés
 • Katasztrófavédelem
  tűzesetek, viharkárok, árvíz, környezeti katasztrófák felmérése

Pilóta nélküli, távvezérelt, vagy automata módon repülő eszköz, mely lehet merev és forgószárnyas kialakítású. Elterjedt még az UAV (unmanned aerial vehicle – pilóta nélküli légijármű) elnevezés is.

Cégünk 6 motoros, forgószárnyas drón segítségével rögzít a levegőben fotókat és videókat. A forgószárnyas kialakítás előnye, hogy egy helyben stabilan is képes lebegni, a körülményektől függően, 10-15 percen keresztül, leszállás nélkül!

A 3 tengelyes kamera stabilizátornak köszönhetően a felvételek rezgés és elmosódás mentesek, így a szeles idő sem jelent akadályt a munkavégzésben. Az irányváltások, széllökések a rögzített videón nem jelennek meg. A felhúzható talpak miatt a képrögzítést soha nem zavarja azok jelenléte.

A fedélzetre szerelt GPS modulnak köszönhetően a levegőben a pontos pozíció és iránytartás megoldott, ilyenkor a pilóta könnyebben tud a filmezésre figyelni.

A fedélzetre szerelt bluetooth modul segítségével koordináta alapú, előre programozott, automatikus repülésre is lehetőség van, akár a látóhatáron túlra. Az útvonalat igény szerint el lehet tárolni, így az adott terület későbbi állapotfelmérése során pontosan az előző útvonalon lehet a repülést elvégezni, pontosan ugyanazon a magasságon.

Repülés közben a földi állomás monitorán folyamatosan figyelemmel lehet kísérni a kamera által rögzített élőképet, ezáltal repülés közben is lehetősége van a megrendelőnek módosítani az igényeket.

Nyílt területen akár 1km-es távolságra is el lehet repülni az eszközzel, folyamatos élőkép megjelenítés mellet, erre azonban általában nincs szükség.

A felhasznált kamerával a legújabb fejlesztéseknek megfelelően, nagy felbontású képek és videók készíthetők, normáltól az extra széles látószögig, 12 megapixeles fotókkal és akár 4k minőségű (4096 x 2160 felbontású) videókkal.

Az élőkép lesugárzása, a kamera stabilizátor és a kamera külön, független akkumulátorról üzemelnek, így ezek meghibásodása nem befolyásolja a drón repülő képességét.

A beépített GPS modulnak köszönhetően minden felszállás előtt a gép rögzíti a felszállás pontos helyét. Bármilyen probléma esetén (pilóta akadályoztatása, adó akkumulátorának lemerülése stb.) a drón gombnyomással olyan üzemmódba kapcsolható, ami a lehető legrövidebb útvonalon visszarepíti a felszállás helyére, majd leszáll.

Légifotózás és videózás már 19.000Ft-tól!

Légivideók 4k felbontásig vagy DSLR minőségben FULL HD-ig. Légifotók 24 megapixelig DSLR minőségben!

A megrendelt felvételeket rövid határidőn belül, korrektúrázva adjuk át, de lehetőség van a nyers felvételek átadására is.

Kérje egyedi árajánlatunkat vagy részletes árlistánkat: rcfotokft@gmail.com

A kiszállás Gyomaendrőd 50km-es körzetében ingyenes, 50km-en túl 110ft / km.

Áraink az Áfát nem tartalmazzák.

Marton Dániel
Telefonszám:
30/389-3989
30/544-6718
Email: rcfotokft@gmail.com

Rc Foto Kft., minden jog fenntartva.