• |  

Kiadó reklámfelület

2019.10.18 Lukács

   

Két új mókussal gazdagodott a Körösvölgyi Állatpark


A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyén már megtekinthetőek a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark új lakói, azok a fiatal vörös mókusok, akiket az állatpark gondozói neveltek föl.

Az elárvult mókuskák áprilisban fészkestől zuhantak le egy gyomaendrődi gátőrház előtt álló, 8-10 méter magas simafenyőről. A mókus mama valószínűleg nyuszt vagy nyest támadás áldozatává válhatott és a fészek is az emiatti dulakodásban pottyanhatott a földre. Az esést, három kis vörös mókus élte túl, melyből végül két példányt sikerült megmenteni és a Körösvölgyi Állatparkba szállítani.

Az állatpark gondozói lelkiismeretesen szoptatták, s később etetgették az árván maradt állatkákat, akik végül meghálálták a szakszerű és lelkiismeretes gondoskodást. Naphosszat képesek gondozóik vállán, fején, hátán futkározni. Nagy térigényük révén ki is nőtték azt a ketreckét, ahol fölneveledtek, s immáron elfoglalhatták a kényelmes mókusház tereit, ahol mindenki megtekintheti őket.

A Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark szeretettel várja kedves látogatóit, ahol nem csak az új kis jövevények, hanem számos, más élmény és felfedezni való fogadja az érdeklődőket.

Még több információ az állatparkról IDE kattintva érhető el!