• |  

Kiadó reklámfelület

2019.10.17 Hedvig

   

Hoppál: a magyar érdek az elsődleges

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár szerint a 2010-es kormányváltással született meg a magyar érdek elsődlegességét hangsúlyozó irányelv, ez váltott ki Magyarországgal szemben komoly nemzetközi ellenállást.

A fideszes politikus a nemzeti konzultációról szervezett országjárás keretében tartott csütörtöki békéscsabai lakossági fórumon azt mondta: az Orbán-kormánynak a magyar érdekek szem előtt tartásával sikerült kivezetnie az országot a 2010-es csődközeli helyzetből. Az emberek megadóztatása helyett a bankokat és a multinacionális vállalatokat adóztatták meg, ekkor "kezdődött az őrület, őrjöngés és üvöltözés volt Brüsszelben" - tette hozzá.
   
Egyetlen bank és multivállalat sem vonult ki Magyarországról, és 12 ország vette át ezt az adópolitikát - húzta alá.
   
Hoppál Péter közlése szerint másodszor a rezsicsökkentés miatt "üvöltöztek", végül amiatt vált állandóvá "az őrjöngés" a belga fővárosban, mert Magyarország kerítéssel zárta le a migrációs útvonalat, így védve a külső erőkkel szemben a közbiztonságot.
   
Kifejtette: a kormány a világban és az Európai Unióban egyedülálló családtámogatási rendszert dolgozott ki; 2010 óta 770 ezer új munkahely jött létre, 3,7 millióról 4,4 millióra nőtt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliség 12-ről 4 százalékra esett; csökkentették a személyi jövedelemadót, amivel százmilliárdok maradtak "a dolgozó magyar embereknél", több szakmában bérprogramok, életpálya-modellek indultak.
   
Az államtitkár szerint a nemzetegyesítés is történelmi előrelépés volt Trianon óta, mostanra 700-800 ezren kérték a magyar állampolgárságot.
   
Az illegális bevándorlás hatásait beláthatatlanoknak nevezte. "Ha már beengedtük őket, nem lehet kitoloncolni, az embertelen" - fogalmazott, hozzátéve, hogy a családegyesítés miatt egy migráns rövid időn belül tízet jelent.
   
Az ENSZ szerint Ázsiában és Afrikában népességrobbanás várható; a balkáni útvonalon jelenleg is 80 ezren vannak úton, török táborokban 3,5 millióan várakoznak. Ez azt bizonyítja, hogy a tömegáradatnak legalább 35 évig lesz utánpótlása - mondta Hoppál Péter. 
   
Az illegális migrációt ráadásul "globális ügynökszervezetek" is segítik - jelentette ki.
   
"Nem kicsi a tét, ezért fordultunk az emberekhez a nemzeti konzultációval" - mondta, hozzátéve, hogy azt már 1,5 millióan küldték vissza, soha ennyien nem vettek még részt konzultációban.

Fotó: Hoppál Péter hivatalos facebook oldala

bhzs \ gkp