• |  

Kiadó reklámfelület

2019.08.23 Bence

   

Dévaványán üzembe állt a Mentési pont

Az Országos Mentőszolgálattal folytatott egyeztetések sikerre vezettek, az általuk támasztott feltételeknek megfelelt, így szeptember elsejétől Dévaványán is üzembe állt a Mentési pont. 

A Mentési pont átadására 2016. szeptember 7-én került sor ünnepélyes keretek között. 

A nemzeti színű szalagot Dr. Zentay Attila, az Országos Mentőszolgálat Dél-Alföldi Regionális Igazgatójának közreműködésével lett átvágva, és ezzel hivatalosan is megkezdődött a közös munka. Az ünnepségen közreműködtek a művészetoktatási intézmény diákjai és tanárai. A mentési pontot a Margaréta Idősek Otthonában helyeztük el, mely hétköznapokon reggel 8 órától délután 16 óráig üzemel, ugyanis a statisztikák szerint ezen időtartamban érkezik a legtöbb segélyhívás városunkból. Ez azt jelenti, hogy ebben az időintervallumban a rászorultaknak már csak minimális időt kell várniuk a mentőre. Jelen fejlesztés elsősorban Dévaványa és Ecsegfalva lakosainak jelent hatalmas előrelépést, de szükség esetén a térség más településein is gyors segítséget nyújthat. 

A mentőállomás létrehozása régi vágya városunknak, a mentési pont ennek első állomását jelentheti. Amennyiben a statisztikák is alátámasztják kéréseinket és a mentési pont is beváltja a hozzá fűzött reményeket, úgy a jövőben megkezdődhetnek a tárgyalások az állandó üzemű mentőállomás létrehozásáról.


Fotókat készítette: Ambruzs-Szabó József