• |  

Kiadó reklámfelület

2019.05.23 Dezso

   

Augusztusi hírek - Körösújfalu

Településünkön lezajlott a falunapi rendezvény 2016.08.06-án. A program a megszokottakhoz hűen alakult megnyitó, főzőverseny, nyugdíjas egyesületek találkozója, foci, ebéd, tombolasorsolás, eredményhirdetés követték egymást. A helyi óvoda növendékei adtak egy kis műsort közönségnek ezt követően a vésztői majorett csoport lépett fel. A Dirty Slippers együttes 18:30-tól, Gáspár Laci sztárvendég 21:00-tól lépett fel. A két fellépést követően 22:30-kor tűzijáték vette kezdetét ezt követően a Happy Gang folytatta a falunapi rendezvényt. Éjféltől pedig utcabál kerekedett kifulladásig.

Megjelent az idei évben is szociális tűzifa igénylésére kapcsolódó pályázati kiírás. Szeptember 30-ig lehet benyújtani a támogatási kérelmet az 5000 fő alatti településeknek. Körösújfalu az előző évekhez hasonlóan pályázni fog a Minisztériumi kiírásra. Sikeres pályázat esetén a szociálisan rászoruló lakosok között kerül kiosztásra a tűzifa.

Várfi András, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke Körösújfalu településen tart fogadóórát.  A fogadóóra 2016.09.07. 15:00-tól veszi kezdetét.

Körösújfalu Község Önkormányzatának képviselő-testülete megtárgyalta és elfogadta a Körösújfalu Meseerdő Óvoda által beterjesztett 2016/2017 nevelési évre vonatkozó munkatervét. A munkaterv alapján ebben a nevelési évben nem tervez az óvoda leállással, folyamatosan nyitva tartás mellet változatlan feltételekkel biztosítja az óvodai nevelést az óvodás korú gyerekek számára.