• |  

Kiadó reklámfelület

2019.06.18 Arnold

   

Vad Zsolt festőművész kiállítás megnyitója


Vad Zsolt már nem itt él, de tudjuk, hogy aki egyszer is az itteni levegőt szívta az egy kicsit mindig dévaványai marad.

Grafikázni húszéves korában kezdett el, és az tartott a főiskolai tanulmányai alatt, majd hosszú szünet következett. Ezt követően 2011-től az akrillal próbálkozott, s mivel jó fogadtatásban részesültek akkori képei, tovább próbálkozott és bővítette mind eszköztárát, mind pedig tudását.

Zsolt bár nem régóta fest, munkássága annál kiemelkedőbb. Néhány év alatt egyedül, autodidakta módon tanulta meg mindazt, amit sokaknak egy élet alatt sem sikerül elsajátítaniuk. 

Elmondása szerint fantasztikus lehetőség van az olajpasztellben, gyorsan lehet vele dolgozni. A gyorsaság számára fontos, mert türelmetlen és kíváncsi természet: Ha tájkép, akkor szeretne már benne lenni, ha arc, akkor szeretne vele szembe nézni. Kíváncsi, milyen lesz a tekintete, mit talál benne, szeretetet, jó kedvet,szomorúságot vagy éppen egy jó érzést? Eddig a képeiről mindig visszajött az a pillanat, az az érzés, amikor és amiért készültek. 

Néhány gondolat az alkotótól:

„A képeimet megérzéseim alapján készítem mondhatni szabályok nélkül (hiszen azt sem tudom mik a szabályok). Nem értek a művészethez. Nem vagyok és nem leszek művész! Csak festek néhány képet, amíg jól esik.”

A mai, „Lélekemelő festmények” című kiállítás képeiről azt vallja, hogy azok élnek, tele vannak energiával, éppen ezért ez a megnevezés, mert aki ezt meglátja a képekben, az feltöltődik valami ősi, spirituális erővel. Ha a képekben rejlő energia legalább egy embert elért, akkor azt már megérte létrehozni, hiszen valakinek örömet okozott vele. Ahogyan az a honlapján is olvasható: "Nem a tökéletesség a lényeg, hanem az, hogy amit csinálsz, szeretetből tedd és örömet okozz vele másoknak is."

Ambruzs-Szabó József fotói a megnyitóról: