• |  

Kiadó reklámfelület

2019.06.18 Arnold

   

Így köszöntötték Tótka Sándort Gyomaendrődön


Vége az olimpiának, sportolóink hazatértek kicsi országunkba. Ki diadalittasan, ki elégedetten és természetesen van ki csalódottan. A két nappal ezelőtti közös Syma - csarnokbeli fogadtatás után, ahol többezres lelkes tömeg várta sportolóinkat, természetesen hőseink szülővárosai sem tesznek másként. 

Így történt ez Gyomaendrődön a Hantoskerti holtág Víziszínpadján is, ahol a 22 éves olimpikont Tótka Sándort fogadták barátai, családja és a helyi szurkolók. 

Sanyi fiatal létére már komoly sikereket tudhat a háta mögött. A teljesség igénye nélkül felsorolnék párat az éremkollekcióból: 

2010: Szingapúr ifjúsági olimpiai bajnoka 
2011: a brandenburgi  ifjúsági világbajnokságon: K2 200m arany, K1 200m ezüst, K1 500m bronz.
2012: Montemor-o-Velhoban 3 arany érem ugyanezen számokban.
2013: Duisburg K1 4x200m világbajnoki harmadik hely.
2014: Moszkva K1 4x200 méteres váltóval világbajnok.
2015: Milánó 200 méteren párosban (Molnár Péterrel) a világbajnok.

Ha valaki nem ismerné az olimpiai kijutásuk történetét, akkor röviden: 

Tótka és evezőtársa Molnár Péter nagy meglepetésre nem tudta megszerezni az általuk szerzett olimpiai kvótát a magyar válogatókon. Két héttel ezelőtt, az őket legyőző páros dopping gyanúba keveredett, így nagy örömünkre a Tótka-Molnár páros utazhatott helyettük Rióba.

A srácoknak már maga az utazás is ajándék volt, mivel már épp jól megérdemelt pihenőjüket töltötték annak tudatában, hogy csak a tv-n keresztül követhetik majd az eseményeket. 

Elmondásuk szerint ennek is köszönhető, hogy nem görcsöltek rá erre a csupán négyévente megrendezésre kerülő világversenyre. Már az előfutamokon is látszott, hogy nagyon élvezik az evezést, teher nélkül, felszabadultan nagyon jó pályákat mentek. 

A döntőben sem volt ez másként, ami nagyon szorosra sikeredett. A srácok 3 századdal csúsztak le a dobogóról. Sanyiék egyáltalán nem voltak elkeseredve, hogy érem nélkül kell hazatérniük, és nyilván nincs is miért annak lenniük, mert így is büszkék lehetne magukra, hogy ilyen nagyszerű eredménnyel, élménnyel örvendeztették meg a magyar szurkolóikat.

Köszönjük, hogy szurkolhattunk, izgulhattunk értetek! 

Reméljük, ez a sikertörténet tovább folytatódik és még évek múlva is ugyanígy szoríthatjuk ökölbe a kezünket és kiabálhatunk a TV előtt, neked köszönhetően.

További sok sikert, és még egyszer gratulálunk ehhez a nagyszerű eredményhez!

Ambruzs-Szabó József fotói a versenyző fogadásáról:

Teljes galéria megtekinthető itt