• |  

Kiadó reklámfelület

2019.06.18 Arnold

   

Sípoktól volt hangos a szarvasi Mini Magyarország makettpark a Mini Mozdonyok Nagy Napján!


Több százan voltak kíváncsiak vasárnap a Mini Magyarország különleges vendégvonataira, A mozdonyok füstje nem csak modellezőket és vasútmodell rajongókat csapta meg, hanem gyerekek, családok is szép számmal érkeztek ezen a különleges napon. 

A kimondottam erre a napra érkező kalauzoknak boldogan nyújtották át kicsik és nagyok jegyeiket egy lyukasztásra. A gyermekek pedig ajándék sípot kaptak, mellyel folyamatosan jelezték, ha egy vonatot elindítottak. 

A mintegy ötszáz méter hosszú szabadtéri makettvasút-hálózaton a vasutas napon is a látogatók indíthatták gombnyomással a makettpark saját vonatait, illetve az erre az alkalomra érkezett, vadnyugati időket idéző amerikai gőzöst az öt pótkocsijával, vagy a modernebb kivitelű, ezüst színben pompázó Santa Fe dízelszerelvényt. A látványt hangzó élmények kísérték: a vonatok csilingeltek, zakatoltak, fékeztek, nyikorogtak, akár csak a valódi pályaudvarokon. 

A modellek útja mini hidakon és alagutakon át a hazai vasúttörténet hőskorát megidéző közel tucatnyi vasútállomás között vezetett – és vezet a hétköznapokon is, amikor a park állandó attrakciójaként olyan legendás magyar vonatok közlekednek, mint például a Gyenes György által készített M41-es „Csörgő”, az M30 as "Szorgoska", a Árpád sínbusz vagy a BR 64 és BR 80 gőzösök. A SZARVASI MINI MAGYARORSZÁG MAKETTPARKRÓL

A Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország makettpark, Európa legújabb makettparkjaként 2013. április 10-én nyílt meg Szarvas történetének egyik legnagyobb magánerős beruházásaként. A hazánk legnagyobb arborétumában, a Kárpát-medence és a történelmi Magyarország mértani középpontjában lévő makettpark hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit mutatja be. Az ország egyetlen interaktív makettparkjában néhány óra alatt az egész országot, sőt a határon túli területeket is bebarangolhatjuk. Magyarország és Erdély épített csodáinak minden apró részletében kidolgozott kicsinyített mása megtalálható a történelmi Magyarország közepén, Szarvason, a Mini Magyarország makettparkban.  Aki még soha nem látta a Kecskeméti Cifrapalotát felülről, a Pécsi Dzsámit vagy a Tatabányai Turult közelről, akinek eddig kimaradt a Fertődi Kastély, nem hallotta még a visszhangot a Tihanyi Apátságnál, nem emlékszik pontosan kiknek a szobrai állnak a Hősök terén, vagy megnézne egy csatajelentet az egri várban, annak a Mini Magyarország a tökéletes kirándulóhely. Az ország legnagyobb arborétumában Magyarország nevezetességei gyerekbarát méretben egy helyen, felnőtteknek, gyerekeknek, családoknak és osztályoknak egyaránt kötelező országjáró program.

További információ:
Mini Magyarország makettpark
Cím: 5540 Szarvas, I. kk. 9.
Telefon: +36 66/ 312-344
Web: www.minimagyarorszag.hu