• |  

Kiadó reklámfelület

2019.06.18 Arnold

   

Mini Mozdonyok Nagy Napja a szarvasi Mini Magyarország makettparkban


Július 10-én Mini Mozdonyok Nagy Napja - A vágányok mellett kérjük, vigyázzanak! 

Különleges programmal várja a vonatok és a vasútmodellek rajongóit az idei Vasutasnapon a szarvasi Mini Magyarország 2016. július 10-én. Az ország leghosszabb szabadtéri makettvasút-hálózatán vendégmozdonyok és -szerelvények érkeznek a makettpark saját járművei mellé a Mini Mozdonyok Nagy Napján.
 

Július 10-én a vonatok füstje mindenkit megcsap majd a szarvasi Mini Magyarországban, ugyanis hazánk egyetlen interaktív makettparkja különlegességekkel és ritkaságokkal készül az idei Vasutasnapra. A mintegy ötszász méter hosszú szabadtéri makettvasút-hálózaton már a hétköznapokon is olyan legendás vonatok közlekednek, mint például a Gyenes György által készített M41-es „Csörgő”, az Árpád sínbusz vagy a BR 64 és BR 80 gőzösök. A Vasutasnapon a látogatók egy gombnyomással indíthatják el a szarvasi makettpark saját vonatait, sőt a Mini Magyarországban kizárólag a Mini Mozdonyok Nagy Napjára érkező különleges modellvonatokat is megcsodálhatnak a vasútmodellezés és a vonatok rajongói. A modellek útja mini hidakon és alagutakon át a hazai vasúttörténet hőskorát megidéző közel tucatnyi vasútállomás között vezet a Mini Mozdonyok Nagy Napján a szarvasi Mini Magyarországban. 

HÍV A VASÚT, VÁR A SZARVASI MINI MAGYARORSZÁG!

A SZARVASI MINI MAGYARORSZÁG MAKETTPARKRÓL

A Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország makettpark, Európa legújabb makettparkjaként 2013. április 10-én nyílt meg Szarvas történetének egyik legnagyobb magánerős beruházásaként. A hazánk legnagyobb arborétumában, a Kárpát-medence és a történelmi Magyarország mértani középpontjában lévő makettpark hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit mutatja be. Az ország egyetlen interaktív makettparkjában néhány óra alatt az egész országot, sőt a határon túli területeket is bebarangolhatjuk. Magyarország és Erdély épített csodáinak minden apró részletében kidolgozott kicsinyített mása megtalálható a történelmi Magyarország közepén, Szarvason, a Mini Magyarország makettparkban.  Aki még soha nem látta a Kecskeméti Cifrapalotát felülről, a Pécsi Dzsámit vagy a Tatabányai Turult közelről, akinek eddig kimaradt a Fertődi Kastély, nem hallotta még a visszhangot a Tihanyi Apátságnál, nem emlékszik pontosan kiknek a szobrai állnak a Hősök terén, vagy megnézne egy csatajelentet az egri várban, annak a Mini Magyarország a tökéletes kirándulóhely. Az ország legnagyobb arborétumában Magyarország nevezetességei gyerekbarát méretben egy helyen, felnőtteknek, gyerekeknek, családoknak és osztályoknak egyaránt kötelező országjáró program.

További információ:
Mini Magyarország makettpark
Cím: 5540 Szarvas, I. kk. 9.
Telefon: +36 66/ 312-344