• |  

Kiadó reklámfelület

2019.06.18 Arnold

   

Közel 200-an fejtették meg az „Anna-liget titkát”

Körös-Maros Nemzeti Park beszámolója:

Július 9-én tartottuk a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkjában a már hagyománnyá vált Játékos családi kalandtúra programunkat, mely minden évben az Anna-liget felfedezésére, megismerésére csábítja a családokat.
         
A szombati program idén különlegesen izgalmasnak bizonyult, mivel az érdeklődők egy valódi nyomozás részeseivé válhattak. Minden család, baráti társaság vagy pár a maga „csapatában” indulhatott „expedícióra” az Anna-ligetbe, hogy kiderítse a réges-régen elveszett tölgy makk titkát. Menet közben az Anna-liget élőlényei, a Körösvölgyi Állatpark állatfajai segítették a rejtély megfejtését, miközben a résztvevőkre gondolkodtató feladatok is vártak. A végső megoldáshoz pedig egy térkép vezetett. A közös kaland szép pillanatainak csúcspontja a titok felfedésekor várta az egyes családokat, amikor a sikeres nyomozás végén eljutottak az Anna-liget, egy a látogatók által kevéssé ismert pontjára, ahhoz az öreg tölgyhöz, amivé az évszázadokkal ezelőtt, a hajdani Körös ártérben elveszett makk „változott”. Az igazán egyedi és megdöbbentő természeti jelenség titkát a fa hatalmas odva jelentette, melybe akár az egész család belebújhatott. A megfejtés jelmondatának („A kicsiny makk, ma már egy hatalmas fa, mely egész családod befogadja.”) megjegyzéséért és elmondásáért a látogatóközpontban apró nemzeti parkos ajándékok várták a helyes megfejtőket. Úgy gondoljuk, hogy a közel 200 résztvevő igazán jól szórakozott, miközben reméljük felejthetetlen közös élménnyel és számos új ismerettel térhetett haza.
 
Akik erről az eseményről lemaradtak, azokat augusztus 26-án, pénteken az Állatkertek éjszakája – „ÉjszakáZOO” elnevezésű legközelebbi programunkra csábítjuk, ahol szintén izgalmas események részeseivé válhatnak. Kövessék nyomon a www.kmnp.hu honlapot, hogy ne maradjanak le a következő rendezvényről sem.
 
A Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark egész nyáron 9-19 óráig tart nyitva. (Belépőjegy váltás 18 óráig)

Hozza el családját!
 
Elérhetőség, információ:
 
5540 Szarvas, Anna-liget 1.
GPS koordináták: 46º 51’29.39” É 20º 31’ 31.57” K
Telefon: +36 30 475 1789
E-mail: korosvolgy@kmnp.hu