• |  

Kiadó reklámfelület

2019.06.18 Arnold

   

Dél Alföldi Postás sportnap Dévaványán

2016.07.2411:47
Forrás: MJO
Dévaványa strandjának területén július 23.-án (szombaton) sorozatban 6. alkalommal találkoztak és mérték össze tudásukat, ügyességüket  a Dél-Alföld sportszerető postásai.

Az immár hagyományteremtőnek számító rendezvényen ezúttal 250-en versenyeztek öt sportágban;strandröplabda, darts, petanque, lengőteke és csocsó versenyei közben és utána pezsgő ritmusú fergeteges hangulatú vízi zumbával lazíthatták izmaikat és fokozhatták jókedvüket a három dél-alföldi megyéből valamint Debrecenből és Miskolcról érkező postások és családtagjaik.

Dévaványa hagyományosan kiváló vendéglátó és sportszerető postásközössége büszke lehet azokra a hagyományokra is, amelynek köszönhetően évtizedes múltra tekinthet vissza a szomszédos sporttelepen megrendezett megyei postás sportnapokra és öregfiúk tornákra egyaránt.

A strandos sportnapok ötlete nem véletlenül merült fel Kalmár László a KPSE területi koorditánorának és Horváth László helyi postás és közösségépítő, sportszervező egyik beszélgetése során valamivel több, mint fél évtizede. 

Az elsődleges cél egy olyan rendezvény létrehozása volt mely igazi bech hangulatot teremtve a lazulást a felhőtlen kikapcsolódást szolgálja és ahol előtérbe kerülnek a strandos szabadidős sportok.
 
Ahhoz, hogy ez az ötlet megvalósuljon és immáron több mint fél évtizede évről-évre elnyerje dél alföldi postások tetszését valamint az egyik legnépszerűbb sportrendezvényként vonzása egész Kelet-Magyarország kiterjedjen kellett egy helyi szervezői, közreműködő csapat is.

A lelkes dévaványai postások közreműködése élükön Bartáné Szalai Mária postavezetővel a Dévaványaiak vendégszeretete a helyi adottságokkal kiegészülve és a város vezetőinek, képviselőtestületének mindenkori polgármesterének támogatása. 

Mindenhez garanciát jelent az is, hogy a postás egyesület munkáját a Kelet-Magyarországi viszonylatban, de országos szinten is elismeri és támogatja a Magyar Posta Zrt. vezetése személy szerint; Rácz Tamásné területi igazgató és Szarka Zsolt elnök, vezérigazgató mondta el Kalmár László KPSE területi koordinátor!

Fotókat készítette: Ambruzs-Szabó József

Teljes galéria megtekinthető itt.