• |  

Kiadó reklámfelület

2019.06.18 Arnold

   

XVIII. Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál

 
Immár 18. éve került megrendezésre Gyomaendrődön a Nemzetközi Sajt-és Túrófesztivál.
 
29-én természetesen nem maradhatott el a már szokássá vált fáklyás felvonulás, amely a Vízi színpad előtt ért véget, ahol a kajakos egyesületek és a sárkányhajósok lampionos felvonulását szemlélhették meg az érdeklődők Az estét a Reláció Zenekar koncertje zárta.
 
Ebben az évben a szervezők ismét nagy figyelmet fordítottak arra, hogy minél több legyen a tejes, sajtos program. Így a vendégek a már megszokott helyi egyesületek bemutatóin, koncerteken kívül láthattak sajtkészítési bemutatókat, sajtmustrát, szakmai előadásokat és természetesen a szokásokhoz híven vásárolhattak is a kilátogatók a nekik tetsző sajtokból, egyéb kézműves termékekből is a vásári standoknál.
 
A pénteki hűvösebb, csapadékosabb idő után szombaton és vasárnap már verőfényes napsütés fogadta a látogatókat. A jó idő és a változatos program meg is tette hatását, ugyanis rengeteg ember látogatott ki a rendezvényre. Nem csak az esti koncertek idejére, hanem nap közben is kígyóztak a sorok a standok előtt.
 
Szombaton, a színpadon egész nap zajlottak az események. A sajtmustra eredményhirdetése előtt folklór programok, a helyi óvodások, a békéscsabai Színitanház növendékei és a Pom-Pom együttes gyermekműsora szórakoztatta a nagyérdeműt.
Kora este aztán beindult a szombati "ereszd el a hajad". A színpadon a Legalizált Lámák fellépése után következett a Zoom Zenekar és a Bagossy Brothers Company élő koncertje. A nap és az esemény vitathatatlan csúcspontja a szombat esti Republic koncert volt. Rengetegen érkeztek környező településekről is, hogy láthassák a srácok, hogyan teljesítenek "második otthonukban". Kijelenthetjük a koncert nem okozott csalódást, mindenki kibulizhatta magát a majd két órás fellépés alatt.
 
Természetesen, akiknek maradt még erejük azoknak vasárnap sem kellett csalódniuk. Lovas felvonulással indult a nap a helyi néptáncosok segédletével. A Hantoskerti holtágon pedig reggeltől kajak verseny várta a vízi sportok kedvelőit. 11 órától a színpadon muzsikált a Suttyomba zenekar, majd a 4LM Együttes szórakoztatta a közönséget örökzöld dallamokkal. Délután fellépett a Los Andinos Együttes, majd a Színfolt Mazsorett Csoport mazsorettes lányai csillogtathatták meg tudásukat. A rendezvény programjai sorát a Hevesi Happy Band élő koncertje zárta.
 
Elég tartalmas hétvégét zárt Gyomaendrőd és a XVIII. Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál. Az évekig gyengélkedő esemény után (amely írható a rossz idő, és a szegényesebb programkínálat rovására) a szervezőknek végre sikerült egy kiemelkedő programot, műsort letenni az asztalra. Reméljük a jövőben marad ez az irányvonal, és ismét részt vehetünk hasonló színvonalú eseményeken.
 
Helyszínen volt fotósunk is Ambruzs-Szabó József, az ő fotóiból válogattunk. Még több fotóért látogassatok el galériánkba vagy a közvetlen eléréshez kattintsatok IDE.