• |  

Kiadó reklámfelület

2019.06.18 Arnold

   

Zajlik az élet a gyomaendrődi Szent Antal Népházban

Csütörtökön "Orsóval és ecsettel" címmel nyílt meg a Szent Antal Népház legújabb időszaki kiállítása, amelyen Erdeiné Törőcsik Katalin festményei és vert csipkéi láthatók, vasárnap pedig az idei Tájházak Napja alkalmából szervezett program a rossz idő miatti helyszínmódosításnak köszönhetően szintén a Szent Antal Népházban került lebonyolításra.

A jó hangulatot azonban a rossz idő sem tudta elrontani. A csökmői Fonó zenekar, valamint Mahovics Tamás és felesége által irányított táncház jó indításnak bizonyult. Idősek, fiatalok egyaránt szívesen kapcsolódtak be az éneklésbe és a táncba is. Közben bográcsokban pásztor ételek készültek, melyeket mindenki megkóstolhatott. A gyerekek kötélverésben, bútorfestésben, pásztorbot faragásában és íjászatban tehették próbára ügyességüket.

Néhány fotó a két rendezvényről:

Orsóval és ecsettel kiállítás:
 


A megnyitó két szerencsés résztvevője -Katalin felajánlásának köszönhetően- egy csipkével ill. egy festménnyel térhetett haza

Egy kis ízelítő a vert csipke készítésének titkaibólTájházak Napja:


 
Az élet továbbra sem áll le, ugyanis szombaton 13. alkalommal kerül megrendezésre a Gyomaendrődi Tudományos Néprajzi Konferencia.
Részletes program:További képek, információk a Szent Antal Népházról és programokról elérhetőek saját facebook oldalukon IDE kattintva.