• |  

Kiadó reklámfelület

2019.08.23 Bence

   

Tisztán is jó a buli!

2016.04.1112:21
Forrás: police.hu

Ezzel a címmel tartott baleset-megelőzési rendezvényt a rendőrség Gyulán. A bemutatókon közel 500 középiskolás vett részt. A szakemberek az ittas és bódult állapotban történő járművezetés veszélyeire igyekeztek felhívni a diákok figyelmét.

A Gyulai Rendőrkapitányság „Tisztán is jó a buli” címmel tartott rendezvényt 2016. április 8-án Gyulán, az Erkel Ferenc Művelődési Központban. A program résztvevőit Kolysza Zoltán r. alezredes, a Gyulai Rendőrkapitányság vezetője köszöntötte, majd Klobusitzky György tartott szemléletes előadást. A főiskolai tanár megtörtént esetekről, tapasztalatairól is beszélt, amellyel nagy hatást gyakorolt a hallgatóságára. A látványos, ugyanakkor rendkívül tanulságos előadás vastapssal zárult. Ezt követően a rendőrség és együttműködő partnerei valósághű bemutatóra invitálták a fiatalokat. A művelődési központ parkolójában egy baleseti helyszínt rendeztek be, ahol diákszínjátszók és felnőtt segítőik mutatták be, mi lehet a következménye annak, ha valaki ittasan vagy bódult állapotban vezet. A helyszínre ugyanúgy érkeztek a mentők, a katasztrófavédők és a rendőrök, mint amikor egy valóban megtörtént tragédia miatt hívják őket. A középiskolások azt is láthatták, hogyan szembesülnek a hozzátartozók a szerencsétlenséggel, a megváltoztathatatlan következményekkel.
 
A rendezvényen Kolysza Zoltán r. alezredes, városi rendőrkapitány és Klobusitzky György főiskolai tanár is arra kérték a fiatalokat, hogy ittasan, bódult állapotban soha ne vezessenek. Ha csoportosan indulnak szórakozni ne csak magukra, hanem egymásra is igyekezzenek figyelni, vigyázni. Társaikat is próbálják meg visszatartani attól, hogy alkoholos állapotban volán mögé üljenek, és ne szálljanak be az autóba olyan mellé, mögé, aki nincs a biztonságos vezetésre képes állapotban. A szakemberek hangsúlyozták: fontos, hogy mindenki tartózkodjon a kábítószerek, új pszichoaktív szerek fogyasztásától, hiszen ezek az anyagok az egészségre rendkívül károsak és hatásuk sok esetben teljesen kiszámíthatatlan.