• |  

Kiadó reklámfelület

2019.06.18 Arnold

   

Fantasztikus fodrászsikerek a dévaványai középiskola tanulóitól


A Dévaványai középiskolában évek óta töretlen sikere van a fodrászszakképzésnek. Ebben nagy szerepe van Dr. Laczóné Kiss Ágota és Gellai Zoltánné szakoktatóknak, akik nemcsak a szakmával ismertetik meg tanulóinkat, hanem önbizalmat, szakmai elhivatottságot és csapatszellemet is formálnak tanóráikon. Diákjainkban kialakítottak egy nagyfokú igényességet munkájuk, szakmai fejlődésük terén. A pedagógusok elengedhetetlennek tartják, hogy továbbképzéseken vegyenek részt és szakmai versenyeken mérettessék meg magukat. A versenyfelkészülés rengeteg gyakorlással, pluszmunkával jár együtt. Ezeken a felkészüléseken tanulják meg a diákok a szakmai alázatot, elhivatottságot a pálya iránt, amelyet szorgalommal és kitartással érhetnek el, de mindez kevés lenne, ha a két szakoktatóból nem sugározna a szakma szeretete. Az a lendület, amivel a versenyekre készülnek, magával ragadja az iskola diákjait és tanárait is. Fontos még elmondani azt is, hogy a kiváló versenyeredményeken kívül a tanulók nagyon jól teljesítenek a szakmai vizsgákon is, évek óta 4,5 vagy afölötti tanulmányi átlagot nyújtanak.

Ebben az évben 4 szakmai versenyen vett részt a dévaványai fodrász csapat: Balmazújvárosban, Nyíregyházán, Miskolcon és Békéscsabán. Összesen 7 aranyérmet, 11 ezüstöt, 4 bronzérmet és számtalan különdíjat nyertek. Volt olyan verseny, ahol 10 tanulót is indítottak, a dobogó 1-3. fokán csak dévaványai diákok álltak, nem is egyszer.

Ezek az eredmények már magukért beszélnek, de ha versenymunkákat megnézzük, akkor győződhetünk meg igazán arról, hogy a dévaványai fodrászképzés méltón megérdemli azt, hogy a híre már túlnőtt a megyehatáron is.

Cikk és fotó: Ambruzs-Szabó József