• |  

Kiadó reklámfelület

2019.06.18 Arnold

   

Kisállat-simogatás és mini országjárás


Húsvét a Szarvasi Arborétumban és a Mini Magyarország makettparkban

Nyuszikkal, bárányokkal, fáramászás tanítással és kreatív játékokkal várja a családokat húsvét hétvégéjén a Szarvasi Arborétum és a Mini Magyarország interaktív makettpark. 

Kreatív rajzolás, alpintechnikai bemutató (az egyes technikák ki is próbálhatók!), kisállat-bemutató, kisállat-simogató és pónifogatolás, valamint játékos vetélkedők várja az érdeklődőket húsvétkor Magyarország legnagyobb arborétumában. A területén található Mini Magyarország interaktív makettparkban pedig több mint félszáz épített csoda és vasútmakett minden apró részletében kidolgozott kicsinyített mása tekinthető meg. 

A gombnyomással indítható, mini alagutakon, hidakon, viaduktokon átkelő vasútmakettek, a gombnyomásra megelevenedő történetek minden korosztály számára különleges élményt nyújtanak. Idén Felvidék nevezetes épületeivel bővült a szarvasi Mini Magyarország makettpark, így akár Bajmóc váráig vagy az Ótátrafüredi Palotaszállóig is elkalandozhatunk, miközben több száz év történelme, építészete és neves eseményei keresztezik utunkat.

További információk: www.minimagyarorszag.hu

Csarodai református templom: 
A „mosolygó szentek temploma”. Az 1200-as években épített fatemplom eredeti, feltárt falfestményein az apostolok, Szűz Mária, a kis Jézus és minden alak szelíden mosolyog.Debreceni református nagytemplom:
Az ország legnagyobb református temploma, miatta nevezik Debrecent gyakran „kávinista Rómának”. 
Szabadkígyósi Wenckheim kastély:
Ybl Miklós tervei alapján épült neoreneszánsz és eklektikus palota Békés megye legépebben megmaradt, ma is látogatható kastélya. Építtetőjéről, Wenckheim József Antalról mintázta Jókai Mór az Egy magyar nábob című regényének főhősét.