• |  

Kiadó reklámfelület

2019.05.23 Dezso

   

Novemberi hírek - Körösújfalu


Az idei évben a fenyő ünnepség településünkön 2015. december 19-én 15 órai kezdettel lesz megtartva. A megszokott módon zenés műsorral fogja kezdetét venni a rendezvény. A műsor végén, az előző évekhez hasonlóan mikulás csomag kerül kiosztásra. A mikulás csomagokat általános iskolás korig kapják meg a gyerekek.

Befejeződött a járdaépítés a Felszabadulás utcán, amely beruházás a közmunkaprogram keretein belül valósult meg. A felújítások a következő időszakban is folytatódnak, az Önkormányzat tervei szerint az egész településen felújításra kerülnek a rossz járda szakaszok. Jelenleg az Arany János utcán folyik a munka, ahol teljes hosszában új járda épül.

Az Önkormányzat a szociális célú tüzelőanyag vásárlására benyújtott pályázata pozitív elbírálásban részesült. 114 m3 kemény lombos tűzifa vásárlására kapott a település 2 millió forint támogatási összeget. Természetesen az Önkormányzatnak a saját erőt biztosítani kell. A helyi rendelet értelmében decembertől adhatók be a támogatási kérelmek a hivatalba, előre láthatólag január második felében kerül kiosztásra a tüzelő anyag.
 

Körösújfalu Község Önkormányzatának Képviselő Testülete októberi testületi ülésén két új rendeletet fogadott el. Az egyik a szociális célú tűzifa juttatásáról szóló önkormányzati rendelet, mely az előzőekben leírt tüzelő anyag kiosztását szabályozza. A másik rendelet a kitüntetői címek adományozásáról szóló önkormányzati rendelet, mely szerint az Önkormányzat képviselő testülete elismerésben részesítheti azokat, akik a helyi közügyek valamely területén hosszú időn keresztül kiemelkedő tevékenységet folytattak.

A rendeletek hamarosan letölthetőek illetve megtekinthetőek lesznek a település honlapján, a www.korosujfalu.hu oldalon.