• |  

Kiadó reklámfelület

2019.02.20 Álmos

   

Időutazás - Római hagyományőrzés


Békéscsabán vendégszerepel a Savaria Történelmi Karnevál
A Munkácsy Mihály Múzeumban életre kel a történelem!
 
A római katonák és polgárok világa elevenedik meg a különleges élményeket nyújtó kiállításban. A múzeumba érkező időutazókat az Apollóról elnevezett XV. Legio katonája fogadja, a felvonulókat római biga vezeti fel, őket Savaria polgárai kísérik.
Nemcsak csodálni lehet a jelmezeket, de felpróbálni is! Önt is várjuk a játékos történelmi tárlatra, 2015. október 16-tól 2016. január 10-ig!
Október 16-án és 17-én élőben is találkozhat római katonákkal és gladiátorokkal:
október 16-án, péntek délután 14 órától a Fórumtól (a Városházától) a múzeumig római katonák és polgárok felvonulását láthatja. Ezt követően nyílik 14.30 órától az Időutazás – Római hagyományőrzés című kiállítás a múzeum Múzsák Termében. A megnyitó után a múzeumkertben gyermekfoglalkozások, tábori élet bemutató, alaki gyakorlatok, kézműves vásár várják Önöket!
Október 17-én, szombaton 10 órától római légiós katonák lepik el a múzeum udvarát, gyermekfoglalkozások, kis gladiátorjáték, pénzverés és fémöntés keretében.
Délután 14.30 órától időutazó felvonulás indul a múzeumkertből a Fórumig (a Városházáig).
Békéscsaba szívében, a főtéri bemutatókkal római kori hangulat elevenedik meg, amelyet követően a múzeumkertben folytatódnak a színes programok.
 

 
A rendezvényre  szeretettel várunk minden érdeklődőt!