• |  

Kiadó reklámfelület

2019.08.23 Bence

   

Életfogytiglanra ítélték a magyarbánhegyesi gyilkosság vádlottját


Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Gyulai Törvényszék első fokon azt a férfit, aki a vád szerint megölte korábbi élettársa két családtagját, a nőt és egy másik rokonát pedig szintén meglőtte tavaly májusban Magyarbánhegyesen. A vádlott feltételesen sem bocsátható szabadlábra - tájékoztatta a törvényszék sajtótitkára szerdán az MTI-t.

A keddi ítélet szerint a 48 éves vésztői T. Lajost előre kitervelten, aljas szándékból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettében, valamint lőfegyver engedély nélküli megszerzésével elkövetett, lőfegyverrel való visszaélés miatt mondták ki bűnösnek. A vádlott védője enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

A másodrendű vádlottat, T. Magdolnát bűnpártolás miatt mondták ki bűnösnek, és egy év, a végrehajtásában három évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. Az ítélet ez esetben sem jogerős, ugyanis a vádlott ügyvédje három napot fenntart a fellebbezés bejelentésére - mondta el Marton Erika sajtótitkár az MTI-nek.

A férfi a vádirat szerint több mint öt éve ismerkedett meg későbbi élettársával, akitől 2009-ben született meg a kislánya. Többször féltékenykedett a nő korábbi párjára, és egyre agresszívebben viselkedett az asszonnyal, többször vaslapáttal és nyújtófával verte.     A nő 2014 elején elhagyta a férfit és a kislányával együtt visszaköltözött a szüleihez Magyarbánhegyesre, ahol ismét közelebbi kapcsolatba került korábbi párjával. Közben gyermekelhelyezési pert is indított, amelyben neki ítélték az akkor négyéves kislányt. A vádirat szerint T. Lajos ekkor határozta el, hogy megöli a nőt és a másik férfit. 

T. Lajos 2014. május 15-én Magyarbánhegyesre utazott, és ott egy pisztollyal háton lőtte a másik férfit, aki a helyszínen meghalt. Ezt követően négyszer hastájékon lőtte korábbi élettársát, ezzel maradandó testi fogyatékosságot okozott, a nő jelenleg is orvosi kezelés alatt áll. A nő édesanyját deréktájékon lőtte, ő is belehalt sérüléseibe. A férfi meglőtte az anya élettársát is, esetében ugyancsak maradandó fogyatékosság következett be. 

A lövöldözés után a férfi kislányával távozott a helyszínről. A másodrendű vádlottal a bűncselekmény után Békéscsabán találkozott, a nő segített neki Vésztőre vinni az autóban hisztérikusan zokogó kislányt, útközben pedig - a férfi utasításának megfelelően - a Kettős-Körösbe dobta a pisztolyt. 

T. Lajos még aznap, védőügyvéd jelenlétében feladta magát a rendőrségen.


bhzs \ bám \ hgp