• |  

Kiadó reklámfelület

2019.06.18 Arnold

   

Ingyen „cirkusz” orosházi gyerekeknek

Száz cirkuszjegyet kaptak orosházi kisiskolások. A belépővel a hamarosan Orosházára érkező  Fővárosi Nagycirkusz előadását nézhetik meg a gyerekek.

Kedd reggel, az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában vették át az érintett intézmények képviselői azt a 100 darab cirkuszjegyet, amelyet Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke közbenjárására Fekete Péter, a cirkuszművészeti stratégia kidolgozásáért felelős miniszteri biztos adott át a pedagógusoknak és közvetve a gyerekeknek. 

A Fővárosi Nagycirkusz saját karitatív programot alakított ki annak érdekében, hogy a nehéz sorsú, beteg, fogyatékkal élő és hátrányos helyzetű gyerekek is élvezhessék a gyermekkor meghatározó élményei közé tartozó cirkuszi előadásokat: ingyenes előadásokon látják vendégül a társaiknál kevésbé szerencsés sorsú gyermekeket. 

A cirkusz 23-a és 25-e között tartja előadásait Orosházán.

Az összejövetelen Fekete Péter arról beszélt a pedagógusokkal, hogyan kapcsolható össze a cirkusz és a tanítás, hogyan használhatók fel a cirkuszművészet eszközei az oktatási módszerek között.