• |  

Kiadó reklámfelület

2019.05.23 Dezso

   

Beszámoló vidékfejlesztési konferenciáról


„Új utak Füzesgyarmat gazdaságfejlesztésében” – vidékfejlesztési konferencia Füzesgyarmaton

Pénteken vidékfejlesztési konferenciának is otthont adott Füzesgyarmat, melyen előtérbe kerültek a német-magyar kapcsolatok. Bere Károly kitért arra, hogy a rendezvénnyel információkat adnának a helyi és környékbeli vállalkozásoknak, fontos ugyanis, hogy fejlesszenek. Kifejtette, hogy a jövőben sok európai uniós forrás várható gazdaságfejlesztésre, munkahelyek teremtésére.
A brüsszeli támogatások 60 százalékát a gazdaság fejlesztésére kell fordítani – ezt már dr. Kovács József országgyűlési képviselő tette hozzá. Úgy véli, kiválóak Füzesgyarmat és a térség adottságai, illetve hangsúlyozta, hogy pezsgő gazdasági élet folyt eddig is a városban. Szót ejtett a térség megközelíthetőségéről: ígéretet tett, hogy el fog járni az illetékeseknél annak érdekében, hogy felújítsák a Füzesgyarmat és Bucsa közötti, leromlott állapotú szakaszt.
 
Magyarország gazdasága jó irányt vett, jók a mutatók, fontos, hogy ezek a sikerek az emberek mindennapi életében is megjelenhessenek – emelte ki dr. Kovács József.
 
Balogh Ilona, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara ügyvezető igazgató helyettese a magyar-német gazdasági kapcsolatok alakulásáról tájékoztatott, majd ezt követően bemutatkoztak a térségben működő, jelentős befektetéssel rendelkező német tulajdonú nagyvállalatok részére. Több neves cégvezető fogadta el a felkérést, mint például  Stefan Dreher a KUKA Robotics Hungária Ipari Kft. igazgatója, Jancsecz Zsolt a Felina Hungária Kft ügyvezető igazgatója, Vermes Péter Billerbeck Budapest Kft. ügyvezetője, Gyebnár Péter a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat területi felelőse, Molnár Sándor a Leader Akciócsoport elnöke. A részt vevők tájékoztatást kaptak a füzesgyarmati Stevia programról, a Galambos Hintókészítő Műhely fejlődéséről és a rehabilitációs foglalkoztatásról is.
 
A konferenciát követően a „Körös-Sárréti Pillanatok” című fotópályázat megnyitására került sor, majd a részt vevők díszvacsorán vehetnek részt. Másnap közel százan teljesítették a Kincskereső Élménytúrát, mely 6 helyszín összefogásával valósulhatott meg.