• |  

Kiadó reklámfelület

2017.08.18 Ilona

   

5+1 hűsítő bólé a forró napokra

 
Az időjárás nem viccel, napról napra dőlnek meg a melegrekordok, és az éjszakák sem hoznak enyhülést. A folyadékbevitel ezeken a napokon nagyon fontos, ezért mutatunk most 5 könnyen elkészíthető és 1 különleges bólé receptet. Ha vendégeket vártok, a receptek valamelyikével biztosan nagy sikert arattok! 


1. Kajszibarackbólé (4-6 személy részére)
- 500 g friss vagy konzerv kajszibarack
- 250 ml világos szőlőlé
- 250 ml piros szőlőlé
- 3 ág citromfű
- 1,5 l szóda vagy ásványvíz
- cukor ízlés szerint

A barackot, ha friss tisztítsd meg, majd darabold fel. Add hozzá a szőlőlevet, a citromfűleveleket és a cukorszirupot, majd hagyd állni 1 órát. Végül öntsd hozzá az ásványvizet.
Tipp: Ha alkoholos italt készítenél a szőlőlevek helyett rosé bort tölts bele. 
 

2. Alma-gyömbér bólé (4-6 személy részére)
- 3 savanykás alma
- 250 ml almalé
- 1 tk. aprított gyömbér
- 500 ml gyömbér ízű szénsavas üdőital
- ásványvíz ízlés szerint

Mosd meg az almákat, magozd ki és kockázd fel. Az almalével, a gyömbér ízű szénsavas üdítőitallal és a gyömbérrel együtt hagyd kb. 1 órát állni. Utána töltsd fel ízlés szerint ásványvízzel.

3. Alkoholmentes Sangria (4 személy részére)
- 1 citrom
- 1 narancs
- 1 őszibarack
- 2 ek. cukor
- 1 l piros szőlőlé
- 500 ml baracklé
- 500 ml szénsavas narancslé

A a narancsot és a citromot szeleteld, a barackot aprítsd fel. Add hozzá a gyümölcsleveket és a cukrot, és tálalás előtt jól hűtsd le.
 

 
4. Málnás bólé (4 személy részére)
- 500 ml citromos szénsavas üdítőital
- 500 ml ásványvíz
- 200 g málnapép
- 1 cl citromlé
- 1 citrom

Az ásványvíz kivételével keverd össze a hozzávalókat egy kancsóba és hűtsd le. Tálalás előtt öntsd hozzá az ásványvízet és tedd bele a szeletekre vágott citromot.


5. Nyári gyümölcsös bólé (4-6 személy részére)
- 4 citrom
- 4 lédús narancs
- 300 g eper
- 5 kajszibarack
- 5 őszibarack
- 8 cl cukorszirup, vagy cukor ízlés szerint
- 1 l gyömbér ízű szénsavas üdőital
- 2 liter ásványvíz

Facsard ki a citromot és a narancsot. Az epret szeleteld fel, a barackot magozd ki és vágd cikkelyekre. Tedd a gyümölcsöket a citrom- és narancslével, valamint a cukorsziruppal együtt egy lezárható üvegedénybe. Két órán át hagyd állni a hűtőben, de néha kavargasd meg. Tálalás előtt öntsd fel a jól behűtött gyömbér ízű szénsavas üdítőitallal és az ásványvízzel. 
 

+1. Szőlő-dinnye bólé ( 4 személy részére)
- 1 sárgadinnye
- 200 g prios szőlő
- 4 cl citromlé
- 8 cl fahéjszirup
- 1 üveg alkoholmentes bor
- 1 üveg alkoholmentes pezsgő

Vágd apró darabokra a sárgadinnyét, és add hozzá a szőlőt, a citromlevet, a fahéjszirupot és a bort. Tálalás előtt öntsd rá a behűtött pezsgőt.





Az 1000 koktél a világ minden részéről című könyvben további szuper recepteket találhatsz!