• |  

Kiadó reklámfelület

2019.08.23 Bence

   

Gyulán kerékpároznak az országos döntő résztvevői

2015.05.2111:10
Forrás: police.hu

Három napon át versenyeznek a Békés megyei fürdővárosban a Kerékpáros Iskola Kupa megyei fordulóin legjobb eredményt elért diákok.

 

 

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a Békés Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2015. május 19-e és 21-e között tartja a XXIII. Kerékpáros Iskola Kupa országos döntőjét Gyulán. A verseny fővédnöke Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság elnöke. Védnökei dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere és dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, Békés megye rendőrfőkapitánya. A megmérettetésre az ország valamennyi megyéjéből és Budapestről érkeztek diákok. Összesen 40 általános iskolás tanuló vesz részt az országos döntőn.

A 2015. május 19-én megtartott megnyitó ünnepségen Szádvári József r. alezredes, az ORFK Rendészeti Főigazgatóság Közlekedésrendészeti Főosztály Autópálya-felügyeleti és Balesetmegelőzési Osztályának kiemelt főreferense köszöntötte a diákokat, illetve kísérőiket. Ezt követően Pardi Ildikó r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési csoportvezetője ismertette a három nap programját. A versenyt dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, Békés megye rendőrfőkapitánya nyitotta meg, majd Hudák Pál r. ezredes, a megyei rendőrfőkapitány rendészeti helyettese is szólt a csapatokhoz. Mindketten hangsúlyozták: nagyra értékelik, hogy a diákok és a pedagógusok valóban felkészülten érkeztek a megmérettetésre és a hétköznapokban is példát mutatnak. Szabályosan közlekednek és ismereteiket átadják társaiknak, tanítványaiknak. Elhangzott, hogy a Békés Megyei Balesetmegelőzési Bizottság igyekezett színvonalas versenyt és tartalmas szabadidős programokat szervezni. A megnyitón a Békéscsabai Jókai Színház művészei adtak műsort. Emellett a szervezők Gyula város nevezetességeit és a lőkösházi Vásárhelyi-Bréda Kastélyt is bemutatják a csapatoknak.

A tanulók és kísérőik 2015. május 20-án délelőtt elméleti feladatokat oldottak meg, majd a gyulai Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban kiépített ügyességi pályán és Gyula város utcáin kerékpároztak. A Kerékpáros Iskola Kupa országos döntőjének eredményhirdetésére 2015. május 21-én kerül sor.