• |  

Kiadó reklámfelület

2019.05.21 Konstantin

   

Amit egy Gazdinak tudnia kell! - 13. rész: Kutyával étterembe? Hogyan?

2015.05.1506:58

Miután a kiadós kirándulás vagy úszás után kedvencünk elfáradt, feltehetőleg mi is megéhezünk, így a szállás keresése során kiválasztott éttermben akár meg is vacsorázhatunk. 

Fotó: www.pixabay.com

Mikor megérkezünk nézzünk körül, hogy van-e olyan helyen szabad asztal, ahol kutyánkat biztonsággal le tudjuk úgy fektetni, hogy se a személyzetet, se a többi vendéget ne zavarja. Ne ugrálja össze őket, illetve ne üljön le melléjük kinézni a szájukból a vacsorát.

Figyeljünk oda arra is, hogy a berendezésben se tudjon kárt tenni, illetve ne engedjük az asztal körül sündörögni sem. Miután helyet foglaltunk az étteremben fektessük le őt a lábunk mellé. Pórázról semmiképpen se csatoljuk le Őt, ha van rá mód nyugodtan kössük meg arra az időre míg eszünk, ha a kért helyben maradásból eljönne fektessük őt vissza ugyanoda, ahonnan elmozdult.

A legtöbb kutyabarát étteremben kedveskednek kedvenceinknek közös vízzel vagy közös kutyatáppal. Tekintettel arra, hogy nem tudhatjuk, hogy az előttük ivó kutyus egészséges-e nem javasoljuk a közös tálból való ivást, azonban saját vizet nyugodtan kérhetünk neki.

A kutyák részére kitett táp elfogadása sem javallott a kedves gesztus ellenére, mivel nem tudhatjuk, hogy az adott tápra kedvencünk szervezete hogyan reagál. 

Továbbá célszerű az esti etetést közvetlenül lefekvés előttre halasztani szintén egészségügyi okokból, hiszen ha kedvencünkkel még sétálnánk, esetleg egy másik kutyussal játszana a nap folyamán ne legyen tele a pocakja, mivel ez könnyen gyomorcsavarodáshoz vezethet.

Ha külön kedveskednek pár szem jutalomfalattal azt természetesen elfogadhatjuk, sőt fogadjuk el. Ha van rá mód mi adjuk oda kutyánknak.

A nyári jó időben kutyával célszerű olyan étterembe menni, amely rendelkezik kerthelyiséggel, azonban az asztal választásánál figyeljünk oda, hogy mindenképpen legyen árnyékos rész, ahol kedvencünk nyugodtan hűsölhet az éttermi tartózkodás ideje alatt.

Magyarországon kutyabarát éttermeket az alábbi weblapon találhattok:

http://kutyabarat.hu/ettermek

Forrás: Mosoly Rehíbilitációs Központ