• |  

Kiadó reklámfelület

2019.06.18 Arnold

   

Középiskolások közlekedési versenye Orosházán

2015.04.1110:30
Forrás: police.hu

A megmérettetésen 24 Békés megyei diák adott számot tudásáról és tette próbára ügyességét.

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 2015. április 8-án tartotta a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa elnevezésű országos verseny megyei döntőjét. A rendezvényre Békés megye minden részéből érkeztek diákok Orosházára. A szervezők elméleti tesztekkel és ügyességi pályákkal várták a városi döntőkön legjobb eredményt elért 3 fős csapatokat.

A középiskolások kerékpárral, segédmotoros kerékpárral és személygépkocsival indulhattak a versenyen. Először elméleti tudásukról adtak számot, majd a szervezők által kialakított pályákon tették próbára ügyességüket. A csapatok versenyében első helyezést ért el a Gyulai Városi Baleset-megelőzési Bizottság csapata, amelynek tagjai voltak: Tóth László, Tótka Bence és Dunai Zoltán. A kerékpárosok versenyében Szendrei Szilárd, a segédmotoros kerékpárral indulók között pedig Csikós László bizonyult a legjobbnak. Mindketten a sarkadi Ady Endre – Bay Zoltán Középiskola és Kollégium tanulói. A személygépkocsi vezető kategóriában Dunai Zoltán, a Harruckern János Közoktatási Intézmény diákja végzett az első helyen.

A versenyt Czecher Péter r. alezredes, az Orosházi Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg, majd az eredményhirdetésen elismeréssel szólt a diákok teljesítményéről. A rendőrkapitány köszönetet mondott a pedagógusoknak is, akik segítették a fiatalok felkészülését. Emellett sok sikert kívánt az egyéni versenyek első helyezettjeinek a 2015. április 21-e és 23-a között Egerben megrendezésre kerülő országos döntőn való részvételhez.