• |  

Kiadó reklámfelület

2019.07.17 Elek

   

Egy madárháton repülő menyét!?

2015.03.0416:28
Forrás: itv.com

A tegnapi nap folyamán tett közzé egy rendkívül érdekes fotót twitter oldalán egy angol hobbiornitilógus Jason Ward. A kép nagy visszhangot kapott, szerintetek igaz, vagy hamis?

Jason Ward egyébként Martin Le-May fényképét osztotta meg. A kép története pedig a következő: Le-may épp feleségével sétálgatott, és egy zöld küllőről (latin nevén: Picus viridis) készített fotókat a kelet-londoni Hornchurch Country Parkban, amikor egy igazán különleges dolognak lehetettek szemtanúi. A madár feléjük repült és a hátán egy apró menyét utazott. 

Feltételezések szerint a menyét éppen megtámadhatta a madarat, amikor Jasonék megzavarták őket sétájukkal, így a madár fel tudott reppenni, viszont nem egyedül, hanem a menyéttel a hátán. Ezt sikerült megörökíteni a fotósnak. A repülés ugyan nem tartott hosszú ideig, mert a menyét földi állat lévén jobban érzi magát a szilárd talajon, így leugrott ideiglenes szállító járművéről. Aggodalomra nincs ok, ha minden igaz, mindkét állat épségben megúszta a különleges akciót.

Íme Martin Le-May különleges fotói: