• |  

Kiadó reklámfelület

2019.06.18 Arnold

   

Fejlesztés az Alföldi Kohászati és Gépipari Zrt.-nél

2014.09.2808:38
Forrás: MTI

Fejlesztette orosházi üzemét negyedmilliárd forintos beruházással az Alföldi Kohászati és Gépipari  Zrt. (AKG). A társaság saját forrásból és a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramja keretéből elnyerhető kedvezményes kamatozású hitelből finanszírozta beruházást.

Az AKG az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében ismerteti: üzembe helyeztek három csúcstechnológiát képviselő megmunkáló-központot és három hőkezelő kemencét. Az eszközöket vasúti alkatrészek, olajipari szerelvények és erőművi berendezések előállítására használják. A fejlesztés célja a kapacitásbővítés és az egyre növekvő minőségi gyártás feltételeinek megteremtése volt.

Az orosházi öntödében közel kétszázan dolgoznak, az üzem éves öntési teljesítménye 1500 tonna. Az AKG gyártósorain vasúti és nehézjárművek öntvényei készülnek. A finomítókba és az energiaszektorba középnyomású tolózárakat gyártanak, gázturbina-alkatrészeket és épületszerkezeti öntvényeket.

Az orosházi cég megrendelői között vannak a kanadai Bombardier és a Bombardier Transportation csoport európai gyárai. A társaság meghatározó hazai partnere a győri Rába, ahová futómű-részegységeket szállítanak.

Az orosházi üzem 2012-es gazdasági évben 2,1 milliárd forint árbevételt ért el, 2013-ban 2,5 milliárd forintot. Mérleg szerinti eredménye 2013-ban 165 millió forintra nőtt.

Az orosházi vállalat a Resonator Csoport tagja. A 100 százalékban magyar magántulajdonú cégcsoport a gyártásban, a szolgáltatási szektorban és az ingatlanfejlesztésben is érdekelt, összesen 400 alkalmazottat foglalkoztat. A csoporthoz tartozik többek között a Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó vállalat, az Alföldi Kohászati és Gépipari társaság, a Duna-Armatura, a mogyoródi Aquarena, vagy a Dunavarsány Ipari Park Szolgáltató A Resonator tavalyi konszolidált árbevétele elérte a 4,4 milliárd forintot  - áll a közleményben.

brg guz gtr