• |  

Kiadó reklámfelület

2019.05.21 Konstantin

   

Interaktív elemek a Vásár-tónál

2014.07.2108:21
Forrás: KMNP

A Debreceni Egyetem Építőmérnöki Karának hallgatói immár harmadik alkalommal vettek részt építészeti alkotótáborban Biharugrán. A fiatalok ezúttal a Vásár-tó környékét gazdagították természetközeli alkotásaikkal.

Az, hogy a tábor helyszíne éppen Biharugra, az ottani települési önkormányzat és a Debreceni Alkotó Műhely (DAM) többéves kapcsolatának, együttműködésének köszönhető. A szervezők mindhárom alkalommal úgy döntöttek, hogy a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Bihari Madárvártájában foglalnak szállást, ahol megfelelő közösségi terek is rendelkezésükre állnak.

Ezúttal mintegy harminc hallgató és néhány oktató érkezett a táborba. A céljuk most is az volt, hogy természetközeli alkotásokkal gazdagítsák a sárréti települést. Így tették ezt a korábbi években is: 2012-ben egy speciális betekintőt építettek a Madárvártán, 2013-ban pedig górészínházat hoztak létre a biharugrai tájház mellett.

Idén a nemrég átadott Vásár-tavat választották, ahol négy különleges, interaktív foglalkoztató elemet építettek. Az egyik egy vesszőből font óriási madárfészek (melybe természetesen be is lehet menni), a másik egy rovarszálló, a harmadik egy tutaj, a negyedik pedig egy különleges nádas. Ennek érdekessége, hogy ha belemegy az ember, akkor egy kicsit átélheti azt, vajon hogyan is érezheti magát egy aprócska madár a sűrű nádasban.

A Biharugrai Madárvártában nemcsak szálláslehetőséget biztosítottunk a tábor résztvevői számára, hanem kerékpárkölcsönzéssel is segítettük őket abban, hogy gyorsabban el tudjanak jutni az építés helyszínére. Ebbe a táborba minden évben olyan fiatalok jönnek, akik elkötelezettek a természet iránt, s ötleteikkel, alkotásaikkal igyekeznek gazdagítani azt.